top of page

למה חשוב לי לשמוע את סיפור הלידה שלך

המטרה שלי, כדולה אחרי לידה, בהקשבה לסיפור לידה הינה יצירת הקשר הראשוני עם האמא. סיפור לידה הוא סיפור שרוב האמהות זוכרות לפרטי פרטים ואוהבות לשתף אותו. דרך הסיפור אנחנו לומדות את האמא ואת מערכת התמיכה שלה. לומדות מיהו בן הזוג ואיך הוא נתפס בעינייה של האמא במהלך הלידה. נשמע בשלב זה גם על מעגל התמיכה הנוסף, במידה וקיים. זוהי תהיה נקודה למחשבה אם נלמד שאין תומכים נוספים מסביב. כשנלמד על מקום בן הזוג בתהליך הלידה נוכל להתבונן דרך ראות עיניה של האמא על הציפיות אל מול המציאות שהייתה והאם היא השלימה עם הפער. אם יש פער, חשוב לתקשר אותו ולפשט אותו ראשית מול האם ואחר כך מול הבן זוג שלא יגרום לפערים או טריגרים בהמשך הדרך.

נשמע על הלידה ממבט האם ונבין איך היא מקבלת את החוויה שלה עצמה. הלידה היא המציאות הקיימת. האם האמא שלמה עם התהליך שעברה? אם לא, ננסה לפרק את החוויה ולדבר על כל שלבי הלידה ומה סבב לה כדי לקרב את המציאות שהייתה אל האמא עצמה לעומת כל הציפיות איתן הגיעה. לעיתים האישה חווה קשיים אותם היא פוגשת לראשונה, במהלך הלידה. קשיים מול עצמה, מול הבן זוג או מלווה אחר בחדר ולאחר הלידה היא נשארת עם הזיכרונות או רגשות אותן חוותה בלידה. לעיתים רגשות אלו יכולים להיתפס כקושי או אכזבה. ננסה לנרמל את הסיטואציה ולשקף לאמא שכל מה שחוותה במהלך הלידה הוא נורמלי ומנעד הרגשות אותו חוותה הוא אקט ראשוני הישרדותי שתמך בה לעבור את הלידה. אלו רגעים נחוצים למען שרידותה. גיוס חמלה וקבלה עצמית. הכרה בתחושות שעלו במהלך הלידה. לתת להם שם, לפשט אותם ולתת להם מקום במרחב. לנרמל את הרגשות הנפשיים וגם הפיזיים. הכאב הפיזי הוא אמיתי, ההחלמה לוקחת זמן. אין ציפייה מאמא לחזור לעצמה אחרי יומיים ולא אחרי 6 שבועות .


סיפור לידה הוא משמעותי. הוא מתאר את הגעתו לעולם של דמות שתמלא לנו את הלב מעכשיו ועד עולם. אך לא תמיד הסיפור והחוויה עצמה נעימה. יש לתת לאמא את מלוא המקום והזמן לעיבוד על מנת לאפשר לה לחיות בהרמוניה עם הסיפור והחוויה עצמה.


למי סיפרת את הסיפור לידה שלך?

7 views0 comments

Commentaires


bottom of page