ליווי דולה אחרי לידה
תפקידי כדולה אחרי לידה הוא לתמוך וללוות את כניסת האם, האב והתינוק החדש למציאות החדשה שלהם. להיות מקור של ידע, חיזוק האמונה והביטחון בתפקיד החדש במסע ההורות.
אמהות ראשונית היא חדשה, מפתיעה, מרגשת וגם, מאתגרת. התינוק גדל ומתפתח, ההורמונים נעים ומחפשים איזון וכך גם הלב והנפש. לידה היא אירוע מכונן, לכל אישה ולוקח זמן לעבד ולעכל את החוויה. במקביל להתאוששות האישית שלך יש תינוק חדש שתלוי בך לשרידותו המלאה. זה יכול להיות מדהים, אך לעיתים גם מלחיץ. יש לנו את הרצון להיות הכי טובות, מתוקתקות, "על זה" כמו שהרשתות החברתיות מנציחות אבל זאת לא המציאות היומיומית. הסביבה הקרובה תומכת, אבל גם הם חוזרים לחייהם בשלב כזה או אחר ואמא נשארת בבית, עם התינוק. הרבה שאלות צפות. יכולה לעלות בדידות ותהייה, איך עשו את זה לפני?
מכירה את המשפט "It takes a village" ?
אז הוא אמיתי והכרחי גם היום. לא נועדנו לגדל משפחות וילדים לבד. במיוחד לא בתקופה הראשונה. יש כל כך הרבה למידה ועשייה שלומדים מצפייה. הנוכחות של אמא בקבוצה או בנוכחות של אמא אחרת נותנת לה הזדמנות ללמוד, לחקות ובעיקר לפתוח את הלב ולדבר על השינויים והתחושות שמלוות אותה בתקופה הזאת.
אני הגעתי לתחום בדיוק מהסיבה הזאת. ילדתי את נור בשיא הקרונה, מאי 2020 בארצות הברית. מהר מאוד הרגשתי את הצורך בדמות שתדריך אותי, תחזיק לי את היד, תראה אותי ואת הצרכים שלי, בנפרד מצרכי התינוק. כך חקרתי וגיליתי את תפקידה של דולה פוסט פארטום- דולה לאחר לידה.
כדולה אחרי לידה אני מביאה את ארגז הכלים שלי ואת ה”אני מאמין שלי” בתחומי הריון, פריון, לידה בנוסף לתחומי התמחות נוספים שלי מהרקע שלי כנטורופתית כעשור ומדריכת הנקה בשנה האחרונה. יחד עם זאת, חשוב לי לומר שאינני מחזיקה בכל הידע שקיים ויש לי שיתופי פעולה והמלצות לנשות ואנשי מקצוע בתחומים משיקים. ישנם מיקרים בהם אשמח להמליץ על עבודה עם איש מקצוע אחר בנושא שיעלה במפגש.
איך נראים המפגשים?
המפגשים מתקימים בביתך ואורכם כשעתיים. במפגש נוכחים את ואני. התינוק יכול להיות גם אך לבחירתך. כמו כן נוכחות של אדם נוסף כגון בן/בת זוג או בן משפחה אחר יכול להיות מתאים אם את בוחרת בכך וזה חשוב לך לתהליך.
נושא המפגש יעלה על ידיך ותוכנו נשאר פרטי ביננו בלבד. בניית הקשר ביננו מבוססת על אמון ושיתוף שהינם תכונות וכלים הכרחיים לתהליך ולמסע המשותף ביננו, ולך למסע האמהות שלך. כל מפגש יעלה צורך אחר עליו ננסה לתת מענה על ידי רכישת כלים פרקטים וידע שיתמכו בכך לאורך הדרך.
מפגש הכנה " החיים אחרי לידה"
זה לא יהיה מפגש שיגרתי של הכנה ללידה . זה מפגש שכולו בפוקוס עלייך ועל ההחלמה שלך. ההכנה שלכם כהורים ליום בו אתם חוזרים הביתה עם תינוק חדש. נעלה שאלות שלא דוברו עד כה, תכנונים לוגיסטים אחרונים, הכנת המעגל המשפחתי במידה ויש עוד ילדים לטפל בהם סביב הלידה, תיק לידה, תזונה והכנת אוכל בבית ועוד. זוהי הזדמנות לפתוח ולהציף את כל סימני השאלה שנשארו בראש ולהיגע ללידה מוכנה יותר.
מפגשי ליווי אחרי הלידה
המפגש הראשון קורה ימים ספורים אחרי הלידה וחזרתכם הביתה. נדבר על האירועים שקרו לפני הלידה והלידה עצמה. שיתוף שלך ושל מי שליווה אותך יכול ללתת לנו המון מידע ועזר להמשך הדרך. נעבור על נושאים רלוונטים וחשובים לימים הראשונים: ההחלמה שלך מהלידה, הזנה שלך ושל התינוק, סביבה תומכת והבנה מדוייקת של מה מתאים לך כרגע, טיפול בתינוק ושינה.
בשבועות הראשונים לחייו של התינוק תחושת הזמנים טיפה מבלבלת. הימים מרגישים לעיתים מאוד ארוכים אך עם זאת, השבועות רצים קדימה בלי שנשים לב. התינוק מתפתח מהר מאוד בשבועות האלה ובהתאם יש הרבה שינויים וצורך בהתאמה מחודשת שיכולה לעייף.
שבוע לאחר מכן, ניפש למפגש המשך בו נדייק את הצרכים שלך ונלמד עוד על צרכי התינוק. ניישם כלים חדשים בטיפול בתינוק, התנהלות זוגית בבית ונטפל בצרכים נוספים שיכולים לעלות.
מפגשים נוספים יכולים להיות אחת לשבוע- שבועיים בהתאם לצורך האם והמשפחה. עד שתהיה תחושה של ביטחון ומסוגלות עצמאית בדרך בה את הולכת.
ליווי אחרי הלידה בעיניי ובשבילי הוא חמצן וקרן אור לאמא בתקופה עם הרבה מיסוכים שיכולה להיות טיפה מעורפלת. חשוב לתת לאמא תשומת לב, לראות אותה, את הצרכים שלה ולשמוע אותה, באמת.
בתמונות- רלי, אהובי, הדולה אחרי לידה הכי טובה שיכלתי לאחל לעצמי.
אסירת תודה על הטיפול המסור שלך גם ברגעים הקשים ביותר בהם לא הכרתי את עצמי כלל.
אני אוהבת אותך.